CISISU Bemutatkozás

A Szecsuáni Nemzetközi Tanulmányok Egyetem Chengdui Intézete (CISISU) egy nappali BA-képzést adó felsőfokú oktatási intézmény, aminek a megalakulását hivatalosan jóváhagyta a Kínai Oktatási Minisztérium. CISISU jól tartja a Szecsuáni Nemzetközi Tanulmányok Egyeteme dicsőséges hagyományait és mély örökségét. Mi nemcsak a “jellemző fejlődés”- és a “diszlokáció fejlődés” móddal valamint az idegen nyelvek előnyében vezetjük az intézetet, hanem “ az idegen nyelvek+” hallgatók fejlesztési modelljét is használjuk. A célunk, hogy jövőben egy nemzetközi első osztályú alkalmazott egyetemet építsünk a Szecsuán tartományban, még Kínában.

CISISU teljesmértékben végrehajtja a kínai oktatási politikát, összesen 15 nyelvszak van az egyetemen:angol, japán, német, spanyol, francia, portugál, koreai, orosz, vietnami, thai, olasz, arab, lengyel, cseh és magyar. Egyéb BA szak is van:fordító és tolmács, üzleti angol, kínai nyelv nemzetközi oktatása, újságírás, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, nemzetközi gazdálkodás, gazdálkodási menedzsment, kínai nyelv és irodalom,óvodai nevelés, e-kereskedelem, sport és rekreáció szervező, golf menedzsment és hotel-menedzsment. Jelenleg több mint 16300 hallgató az egyetemen tanul, aki Kína 27 tartományából jön.

CISISU a szecsuáni szakközépiskola tanárképző bázisát, négy első szecsuáni egyetemi alkalmazott szakot(angol, francia, üzleti angol és japán) , négy szecsuáni magán egyetemi főszakot(orosz, fordító és tolmács, francia és koreai), idegennyelv-oktatási kutatóközpontot valamint az “Egy Övezet Egy Út” országok nyelvei és kulturálisai kutatóközpontját tartalmazza. Függetlenül vagy más egyetemmel való együttműködés segítségével sok szakirodalom valamint szakszöveg már kiadott.

Egy csapat szakmailag jól képzett tanárok van az egyetemen,akik az órákat hozzáértően tartják és a diákokat empátiaival irányítják, 15 országból alkalmaz lektorokat is. Az egyetemen szintén található modern és jól felszerelt könyvtár, többnyelvű multimédiás tantermek, nyelvlabor, francia műszaki technikai labor, fejlett orosz fordítói labor, nemzetközi üzleti angol labor, virtuális golf szimulációs labor, újságírói labor, stb.

A nemzetközi tanulmányi csere és együttműködés egyre virágzóbbá vált. 23 országgal és majdnem 80 egyetemmel alakult már ki szoros együttműködési kapcsolat és sokféle program nyílt meg. Minden évben számos külföldi hallgató CISISU-re jár tanulni és cserélni.

CISISU megalapítása óta sok eredményt és jó társadalmi hírnevet ér el, például az első helyen álló kínai idegen nyelvi független főiskola, az első helyen álló kínai irodalmi és történelmi független főiskola, a második legjobb kínai független főiskola, a harmadik legjobb egyetemi foglalkoztatási képességet tartalmazó szecsuani főiskola teljesítményt. Minden évben hallgató foglalkoztatási és posztgraduális aránya a második helyen áll kínai független főiskolák között.

CISISU számos jelentős címet és kitüntetést kapott meg, mint „a kínai független főiskolai együttműködési szövetség ügyvezető igazgatója és alelnöke”, „a szecsuáni felsőoktatási társaság alelnöke”, „a szecsuáni magánoktatási szövetség alelnöke”, „ a nemzeti független főiskola és az egyetemi idegen nyelv átadási egysége”, „ a kínai fejlett független intézet”, „ a jeles intézmény az egyetemi diplomások foglalkoztatáshoz Szecsuán tartományban”, stb.

Az új korszakban és “Egy Övezet Egy Út” alkalmában CISISU az idegen nyelvi előnnyel versenyképességet fokozva, jeles hallgatókat képezve szolgálja Szecsuán tartományt, Kínát és jövőben ragyogó eredményeket ér el.